
Zbog karakterističnog sastava otpadnih voda restorana sa visokim biološkim i kemijskim opterećenjem i s diskontinuiranim dotokom, potreban je individualni pristup prilikom odabira i projektiranja biološkog pročistača, u protivnom, s odabirom tipskog uređaja dimenzioniranog samo po kvantiteti vode odnosno prema broju ES , a ne i po kvaliteti vode u pravilu za posljedice ima pojavu neželjenih mirisa, lošu kvalitetu pročišćene vode, učestalo pražnjenje i velike troškove ispravljanja grešaka.
Primjer takvog TAILOR MADE uređaja je niže opisan
Uređaj je projektiran da zadovolji visoki stupanj pročišćavanja s minimalno zahtjevnim rukovanjem – veoma pojednostavljeno – visoki stupanj automatizacije, ekonomično održavanje koje se odnosi na na pražnjenje van sezone, visoki stupanj sigurnosti i funkcionalnosti bez nuspojava poput neugodnih mirisa ili buke. Ugradnja visokokvalitetne opreme poznatih svjetskih proizvođača jamči dugotrajnu eksploataciju. U startu je planirano proširenje objekta tako da uređaj po potrebi može po potrebi povećati kapacitet pročišćavanja bez ikakvih naknadnih radova.




Dva biološka reaktora zbog dva režima rada s većim i manjim kapacitetom pročišćavanja i za dodatno planirano povećanje kapaciteta. Opremljeni su kvalitetnim efikasnim potopnom aeratorima za koje nije potrebna nikakva vanjska mini strojarnica, a samim tim se izbjegavaju problemi sa bukom i grijanjem jer se hlade samom otpadnom vodom prilikom aeracije. Aeratori su izuzetno dugog životnog vijeka i bez održavanja, nisu limitirani dnevnim trajanjem rada ni s učastalošću uklopa. Air lift sustav služi za rekuperaciju aktivnog mulja što povećava kvalitetu pročišćavanja i smanjuje učestalost pražnjenja. Air lift sustave pogone puhala male snage.
Upravljačka automatika je prilagođena po načelu handling frendy uz minimum nadzora i upravljanja kako bi se klijentu omogućio nesmetan angažman u svom primarnom poslu, vođenju restorana.
Mi čuvamo prirodu.
Aquos Eco team